Събарят незаконни постройки в ромски махали в Пловдив
Събарят незаконни постройки в ромски махали в Пловдив / netinfo

300 акта за събаряне на незаконни постройки е издал кметът на район „Източен” в Пловдив Иван Тотев. На 10 април в “Столипиново” стартира четвъртата акция срещу незаконното строителство в ромската махала. Постройките не са жилищни, това са павилиони и бараки, които са предимно търговски обекти, обясни кметът в интервю за Дарик.

Предписания за премахване на пет къщи, които попадат на трасето на подменяната в момента ВиК инсталация в „Аджисан махала”, е издал кметът на район „Централен” Райна Петрова. В 14-дневен срок собствениците трябва сами да бутнат сградите, които са построени направо на тротоара.

„Надявам се да не се стига до бунтове, а да решим проблема с преговори, тъй като средствата за подмяна на водопровода са отпуснати по програма ФАР и не бива да бъдат изгубени”, каза Райна Петрова.

Други осем заповеди са издадени за събаряне на незаконни постройки в „Арман махала”. Повечето от тях са направени за складови помещения, има и една високоетажна къща, съобщи в предаването „Дарик кафе” кметът на район „Северен” д-р Ина Филипова.

Ако ромите не съборят сами незоконните постройки до месец, кметовете на трите района, в които се намират най-големите ромски махали в града ще искат съдействие от полицията.

Други новини от Плводив