Събарят най-голямата къща на Цар Киро в Катуница
Събарят най-голямата къща на Цар Киро в Катуница / DarikNews.bg, архив

Започна събарянето на най-голямата къща на Кирил Рашков в Катуница. Имението, което по документи е на дъщеря му Събка, няма разрешително и трябва да бъде разрушено. Сградата е незаконна.

Събка Рашкова е обжалвала пред съда, защото според нея строежът е в процедура по узаконяване, която не била приключила. Според магистратите обаче тя е изпуснала срока за подаване на заявление сградата й да бъде узаконена още през 2004 година.

Срокът за събаряне на незаконните къщи на Рашкови изтече преди повече от месец. Фамилията наеха фирма, която да извърши бутането. Досега с останалите имоти нямаше проблем, но къщата на Събка е много масивна и здрава и се налага по-голяма машина от багер да извърши бутането. Първо бе съборена оградата на хасиендата на Кирил Рашков, след което предстои цялостното събаряне на къщата.

През октомври миналата година РДНСК издаде девет заповеди за събаряне на незаконни имоти на Рашкови - жилищни сгради, постройки и огради. Към момента Върховният касационен съд е потвърдил три от тях.

Други новини от Пловдив