Събарят къщи на Кирил Рашков в Катуница
Събарят къщи на Кирил Рашков в Катуница / снимка: DarikNews.bg, Дарик Пловдив, Кирил Кирилов

14 констативни акта за незаконно строителство на 6 от жилищните имоти на фамилия Рашкови в с. Катуница е издала Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Пловдив, установи репортерска проверка на Дарик. Актовете са за забрана на ползването, за премахване на строежа и за събаряне. Те са издадени на 19 октомври, но сега бяха разлепени по вратите на къщите на Рашкови.

Актовете се отнасят за трите опожарени имота, както и за другите три, които полицията не допусна да бъдат разрушени при ексцесиите в края на септември. В един от тях е живеел Кирил Рашков със съпругата си Костадинка.

Междувременно стана ясно, че при акция на данъчните са били вдигнати 6 автомобила на фамилия Рашкови, които са били предварително обезпечени от инспекторите.

Дарик получи официална информация от Министерство на регионалното развитие и благоустройството във връзка с извършените проверки на РДНСК в имотите на Рашков в Пловдив и в с. Катуница. От нея става ясно, че са издадени общо 23 документа - 14 констативни актове, с които са образувани административни производства по премахване, 8 констативни актове за образуване на административни производства по забрана ползване и 1 констативен акт за спиране на строеж.

След изтичане на срока за възражения и разглеждането им за образуваните производства, ще се издадат заповеди за премахване и забрана за ползване.

Актовете могат да бъдат обжалвани в 14-дневен срок.

Акцията е по повод проверката на данъчните върху 12 физически лица и 6 фирми, приближени на Рашкови.

Събарят къщи на Кирил Рашков в Катуница
netinfo