Сводници пребили полицай в Пловдив
Сводници пребили полицай в Пловдив / netinfo

Служителят на Пето РПУ в Пловдив Неделчо Питровски ще бъде наказан дисциплинарно заради нарушение на служебната дисциплина, това заяви официално за Дарик комисар Ангел Рангелов, директор на Областната дирекция на полицията в Пловдив.

Полицаят от сектор „Криминален” към Пето РПУ е бил нападнат и бит в района на „Скобелева майка” още на 15 февруари вечерта, според неофициалната информация заради изнудване на сводници на проститутки от района. Според полицията обаче, Питровски се бил пребил като паднал по стълбите.

Сводници разказват, че Питровски е събирал месечната си комисионна от тях. Същата вечер е искал да се възползва и от секс-услугите на уличните жрици на любовта и бил „спукан от бой от пезевентите, на които им писнало да ги рекетира”.

Хора от бизнеса твърдят, че всяка от проститутките в района заработва по 200-300 лева на ден, а част от оборота се давала на полицаи от 5-то РПУ. Схемата действала от години срещу гаранцията, че няма да гонят проституиращите.

Комисар Рангелов отказа да съобщи за какво точно провинение е наказан Питровски с мотив, че документите от разследването са поверителни. Директорът на полицията уточни още, че наказаният служител няма да бъде преместен в друго полицейско управление. По непотвърдена информация, той е бил помолен да си подаде документите за пенсиониране.

Още новини от Пловдив