Свлачище затвори единствения път до село
Свлачище затвори единствения път до село / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Срутила се скална маса затвори единствения пътен достъп до село
59529
Срутила се скална маса затвори единствения пътен достъп до село
  • Срутила се скална маса затвори единствения пътен достъп до село

Скално свлачище затвори пътя до село Ягодина в община Борино, като вече втори ден до населеното място може да се стига само пеша.

Кметът Митко Сакалев разказа пред Дарик, че пренасят хляб и лекарства на ръце, но това е много опасно, защото над пътя е надвиснала скална отломка, която може да се срути всеки момент.

Скалното свлачище е прекъснало пътя около 19 часа в неделя и оттогава до селото, в което живеят около 500 души, може да се стигне само пеша и то с опасност за живота, обясни кметът на Ягодина.

"Хората се притесняват, че са откъснати, че не могат да се предвижват спокойно до останалите населени места. Имаме пенсионери, повечето от тях са болни. Не дай си, Боже, да се получи нужда за Спешна помощ", разказа Сакалев.

Днес е бил изпратен трактор, но не може да се направи нищо към момента, защото надвисналата скална маса може да падне всеки момент.

Намерена е фирма, която във вторник ще отиде на място да прецени какво може да се направи, но най-рано след два дни ще може да започне разчистването на пътя.