Свинаров: Картината на избори в България е все по-тъжна
Свинаров: Картината на избори в България е все по-тъжна / netinfo
Ако лошата практика на купуване на гласове от Сандански се пренесе на следващите парламентарни избори, това ще е краят на демокрацията у нас заяви лидерът на „Българска нова демокрация” Николай Свинаров.

Картината на избори в България е все по-тъжна заради изключително неприятната тенденция на купуване на гласове, каза Свинаров. Той изрази надежда работната група в мнозинството, която готви изменения в изборното законодателство, да вземе предвид случилото се в туристическия град, където има осъден за купуване на гласове.

От БНД коментираха и възможността Брюксел да наложи допълнителен мониторинг на страната ни във връзка с разходването на средствата от еврофондовете. Пламен Панайотов коментира, че в момента в България се случва рядък феномен – вместо да постигаме европейските стандарти, по думите му се отдалечаваме от тях.

От партията представиха и проект за промени в Закона за административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност. Според заместник-председателя на БНД Лидия Шулева е крайно време вместо работа на едно гише, в администрацията да заработят без гише с единна компютърна система за институциите и необходимата база данни за фирмите.