Свинаров: БНД иска да обедини център-дясното
Свинаров: БНД иска да обедини център-дясното / снимка: Дарик - Благоевград

С амбициозната задача да обедини политическите формации от център-дясното пространство се е заела новоучредената партия Българска нова демокрация (БНД). Ние сме инициатори на този процес, но не искаме да се афишираме като единствени негови автори, защото ако се стигне до изтъкване на заслуги в тази посока, обединението няма да се случи. Това заяви в Благоевград председателят на БНД Николай Свинаров, който заедно със заместник-председателя на партията Лидия Шулева и секретаря Бойко Боев се срещна с представители на бизнеса.

Свинаров напомни, че предложението за създаване на нова форма на интерпарламентарен съюз с участието на всички формации без управляващите и "Атака", инициирано преди време от БНД, не срещна подкрепа. Той обаче обяви, че очаква новата идея на партията - съставяне на обща парламентарна група от партии с дясноцентристки убеждения в рамките на това Народно събрание, да бъде осъществена.

За да бъде успешен този съюз, сформирането му не трябва да се отлага за следващата календарна година, хората имат нужда да видят най-накрая дясното обединено, категоричен е Николай Свинаров.

Според свое политическо решение, за предстоящите парламентарни избори БНД ще търси обединение с всички политически субекти извън тройната коалиция и "Атака", което да бъде стратегически партньор на ГЕРБ в следващото правителство, заяви още Николай Свинаров.

Новини от Благоевград