Суходолци се отказват от мирните протести
Суходолци се отказват от мирните протести / netinfo

Жителите на „Суходол” ще спрат мирните протести и ще предприемат всякакви действия за защита на околната среда и здравето на хората. Това каза председателят на Сдружението за защита здравето и живота на населението и околната среда Венцислав Божилов във връзка с проблемите със сметището в „Суходол”. По думите му Столична община и кметът Бойко Борисов са виновниците за кризата в столичния квартал.

Венцислав Божилов беше категоричен, че проблеми с правителството няма, тъй като то е отпуснало нужните средства на Столична община, която не си е свършила работата.

„Ние всички се надявахме, че това незаконно сметище до „Суходол” ще приключи и няма повече да тормози психически и здравословно жителите на „Суходол” и околните прилежащи райони. За съжаление това не се случи, а сме свидетели на други опити от общинската администрация за удължаване – не се знае докога – срокът на съществуване на това сметище”, каза още Божилов.

Цветанка Георгиева, член на управителният съвет на сдружението, подчерта, че според данни на практикуващи лекари в квартал „Суходол” през последните години в района са зачестили смъртните случай в следствие на ракови болести и инфаркти.

„Това, което се прави с жителите на "Суходол"е едно голяма престъпление. Освен това, което ние търпим може би 25-30 години и повече е благодарение на безотговорното отношение на кметовете – на това място застана г-н Борисов, който по същият начин търси палиативно решение на въпроса – тук ще има завод, там ще има завод. Те продължават тази игра, която се отразява пагубно върху жителите на квартала.”, добави още Цветанка Георгиева.