СУ ще провежда целогодишна кандидатстудентска кампания
СУ ще провежда целогодишна кандидатстудентска кампания / снимка: DarikNews
СУ ще провежда целогодишна кандидатстудентска кампания
21061
СУ ще провежда целогодишна кандидатстудентска кампания
  • СУ ще провежда целогодишна кандидатстудентска кампания

Целогодишна кандидатстудентска кампания ще провежда вече Софийския университет „Св. Климент Охридски", обявиха от ректорското ръководство. 10 720 са кандидатите, които това лято ще се явят на конкурсни изпити. Те са по-малко в сравнение с миналата година.

От есента в Софийския университет отваря специално звено за набиране на студенти, което ще провежда и целогодишната кандидатстудентска кампания. Заместник-ректорът по учебната дейност проф. Мария Шишиньова допусна, че от догодина може да има по повече от един предварителен изпит по даден предмет. В момента това съществува за отделни дисциплини.

Според  Шишиньова тази есен ще има отделно класиране, след като в началото на септември минат и поправките на матурите. 

Най-много са желаещите тази година да учат право, следват компютърните науки. Обявеният прием за бакалаври е: „4736, спрямо миналата година завишаването е  от порядъка на 218 места. Магистри след средно образование - 426 места", поясни професор Шишиньова.

Първият по-голям изпит в Алма матер е този петък по Български език и литература. На него ще се явят 2428 кандидат-студенти. Началото е 8 сутринта, а с този изпит се кандидатства за 16 специалност в университета.