Духовници от Богословския факултет към Софийския университет се възмутиха от факта, че тяхна студентка по "Теология" участва в конкурса "Мис Силикон 2017". Става въпрос за участничката Илона Попова, която стана трета подгласничка.
 
"От факултета дори ми се обадиха да ми кажат да не участвам в предаването, за да не се раздухва темата. Доколкото знам отвореното писмо до медиите и събрата подписка срещу мен са анонимни. Нещо, което е толкова жалко. Писмото е написано по толкова гнусен начин. Те дори са си позволили да цитират Библията. Не съм виждала подобен цирк, не съм знаела, че съм заобиколена от такива хора три години. Наричала съм ги мое семейство", каза в "Здравей, България" Илона Попова.
 
"Имам приятелка, която се разболя от рак и отрязаха и двете й гърди. Това ме разтресе. Мотивът ми да участвам в конкурса е, за да й помогна, защото наградата е ваучер, с който може да се сложат импланти", поясни студентката.
 
"Мис Силикон" не е конкурс за показване на бюст, а е с благородна кауза, а именно да се помогне на жени в нужда. Нито една от участничките не е взела и стотинка за това нещо", каза още Илона.
 
"Баба ми е в болница и в момента плаче. Заради тези сълзи ще ги спукам. Това са едни фалшиви псевдоморалисти. Искам да ме оставят намира. Ще си търся правата до последно, защото не съм направила нищо лошо. По никакъв начин не съм уронила авторитета на Богословския факултет или църквата за разлика от някои духовни лица, които мисля, че ги видяхме", заяви Илона Попова.
nova.bg