Студенти започват кампания срещу териториалния обхват на „Натура 2000”
Студенти започват кампания срещу териториалния обхват на „Натура 2000” / netinfo

Кампания за израз на студентското недоволство по отношение на приетия от Министерски съвет териториален обхват на европейската екологична мрежа „Натура 2000” в България започват утре Университетският клуб за екология и устойчиво развитие "UNECO" и студентският съвет на СУ "Св. Климент Охридски", съобщиха от студентския съвет.

Студентите ще разположат палатки и транспаранти с лозунги "България - мащеха за своите деца" в двора на СУ. Този акт е част от дългосрочна кампания, която има за цел да информира обществеността и образователните структури по тази тема, както и да помогне за опазване на природното богатство на България и здравето на идните поколения, съобщи БТА.

От UNECO алармират, че на страната ни неминуемо ще бъдат наложени санкции и ще бъдат блокирани структурни фондове, пример за което е ситуацията в Полша.

На 5 март в аулата на СУ ще се състои обществена дискусия. На нея са поканени всички институции и граждански организации, които подкрепят исканията на UNECO и желаят да се присъединят към кампанията.