Студенти се събраха в столицата в подкрепа на Костадина Кунева
Студенти се събраха в столицата в подкрепа на Костадина Кунева / снимкa: БГНЕС

Студенти протестираха пред посолството на Гърция в София в знак на съпричастност със залятата с киселина в Атина българка Костадина Кунева. Тя беше залята с киселина на 23 декември от двама души в гръцката столица.

 

Близо 50 студенти се събраха пред Софийския университет „Климент Охридски”, за да изразят подкрепата си към Константина Кунева, която вече трети месец се възстановява от инцидента. Студентите организираха шествие до сградата на гръцкото посолство в София. Ето какво каза Борис Боев, един от организаторите на протеста:

 

„Крайно време е някой в България да се солидаризира с нашата сънародничка Костадина Кунева. Беше редно и в нашата страна да се направи протест за солидарност с нея, защото в момента тя е герой на цялото световно синдикално движение”.

 

Костадина Кунева беше залята с киселина в Атина на 23 декември от двама неизвестни мъже. Сънародничката ни е синдикалист в южната ни съседка и секретар на Атинския съюз на чистачите и домашния персонал. В нейна подкрепа преди месец протести имаше и в гръцката столица.