Студенти медици изнудват млада жена
Студенти медици изнудват млада жена / снимкa: Sofia Photo Agency

Двама студенти по медицина са били задържани в Пазарджик за изнудване на млада жена и нейното семейство. Измамната схема се разиграла преди дни, когато на вратата на жилището на 21-годишна жена от града се позвънило. Мъж, представящ се за лекар я информирал, че трябва да се подложи на задължителна безплатна имунизация. Жената се съгласила и поканила мнимия доктор в апартамента, където била извършена имунизацията.

Малко по-късно на мобилния телефон на майката на младата жена, били получени смс-и с информация, че на дъщеря и е инжектирана отрова и ако желае да получи противоотрова и да я спаси трябва да закупи няколко “златни кода” на стойност 200 000 лева.

Пред вратата на жилището било открито и писмо с подборни указания за закупуването на т. нар. “кодовете”. Семейството и техни близки потърсили за съдействие полицията. На потърпевшата са били направени пълни медицински изследвания.

Задържани за 24 часа в ареста са 24-годишен мъж от пазарджишкото село Ивайло и неговият 23-годишен колега от Стара Загора. И двамата са студенти по медицина в Пловдив. Районната прокуратура в областния град е удължила срока на задържането със 72 часа. Работата по изясняването на случая продължава, води се дознание.