/ ThinkStock/Getty Images
Валежи от дъжд и сняг се очакват над цялата страна
Днес се очакват интензивни превалявания и синоптиците предупреждават за поледици в цялата страна.

Опасно време в цялата страна в сряда

Оранжев код за значителни валежи от дъжд е обявен в три области на Южна България - Стара Загора, Хасково и Кърджали. В тези райони се очаква да паднат между 30 и 50 л/кв.м дъжд. В останалата част от страната е обявен жълт код за дъжд и очакванията са за 20 и 30 л/кв.м, като в 8 области има предупреждение и за образуване на поледици - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе.
 

netinfo


През целия ден ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър, предимно от североизток. В планините също ще бъде облачно с валежи от дъжд, над около 2000 м от сняг. Минималните температури в повечето райони ще са между 1 и 6 градуса, максималните стойности ще са от 1-2 градуса в Северозападна България до 11-12 градуса в южните райони и по Черноморието, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
 
10 идеи за дестинации през ноември (СНИМКИ)

През нощта срещу четвъртък в Северна България и по високите котловинни полета на Западна България дъждът ще премине в сняг, в Южна България ще вали дъжд. В четвъртък валежите ще отслабнат, до вечерта ще спрат, вятърът ще отслабне. В петък вече ще е без валежи, но студено, особено в Северна България, където минималните температури ще се понижават на места до минус 8 - минус 10 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg