Строителен предприемач почина, след като бе намушкан с нож
Строителен предприемач почина, след като бе намушкан с нож / снимка: Sofia Photo Agency, архив

30-годишният строителен предприемач Георги Танев е починал в болницата в Бургас, след като е бил намушкан с нож пред еротичния клуб „Ангелски криле" в центъра на морския град. Задържан е 28-годишният Динко Сменовски, който е шофьор на танцьорки в нощен клуб. Той се смята за извършител на престъплението. Гардът на Танев - 26-годишният Горан Горанов, е настанен в болница с прободна рана в гърба, без опасност за живота.

Собственикът на строителната фирма „Евробилдинг инжинеринг" Георги Танев е починал малко преди 10 часа в болницата от тежка кръвозагуба, пет часа след като е бил намушкан пред нощния клуб.

Една от версиите е, че Танев, заедно със своя телохранител е влязъл в конфликт с евентуалния извършител, който в последствие ги е намушкал. Горан Горанов пък е нарязал гумите на колата на Сменовски.

Георги Танев беше икономически директор и основател на строителната компания, която пое изпълнението на проекта за голям търговски център в Бургас в съдружие с Мартин Дяков. Фирмата, има представителства в София, Бургас, Велико Търново и Варна. През 2009 г. купува футболния клуб "Нефтохимик". Танев е президент на клуба в продължение на две години, през това време инвестира в развитието на детско-юношеска школа към клуба. В началото на януари прекратява дейността си като президент и той е продаден на Николай Филипов - бивш съпруг на депутатката от "Атака" Калина Крумова. Строителната фирма е и един от основните спонсори на клуб по борба „Черноморец Бургас".

Други новини от Бургас