Страхил Ангелов: Не мога да подкрепям Асад, аз подкрепям Орешарски
Страхил Ангелов: Не мога да подкрепям Асад, аз подкрепям Орешарски / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Не мога да подкрепям Башар Асад, аз подкрепям Пламен Орешарски. Това каза за агенция „Фокус" народният представител от ПГ на Коалиция за България Страхил Ангелов по повод посещението му в Сирия и разразилия се скандал.

През уикенда се появи информацията, че български народни представители от делегация, оглавявана от народния представител от БСП Страхил Ангелов, са заявили подкрепа за режима на президента Башар Асад в Сирия по време на посещение в Дамаск на 17 януари. Това става ясно от официално съобщение на Сирийското посолство в София, изпратено до медиите.

„Никога, по никакъв повод дори не съм споменавал името на Башар Асад. Не мога да подкрепям Башар Асад, аз подкрепям Пламен Орешарски", заяви Ангелов.

Той посочи, че е провел срещи в Сирия, свързани единствено с бежанците.

„Вчера например говорих с тяхното социално министерство. Да речем, те имат някаква готовност, ако се осъществи някакъв контакт - дори бил той и на ниво началник отдел, да върнат обратно много от тези хора. Срещнах се с техния патриарх - тук има голяма християнска общност. Срещнах се и с много други хора, писатели, студенти, публицисти. Не всички от тях са привърженици на правителството", подчерта депутатът Страхил Ангелов.