Стотици се простиха с кмета на Елин Пелин
Стотици се простиха с кмета на Елин Пелин / Sofia Photo Agency

Стотици хора се поклониха за последно пред кмета на Елин Пелин Янко Янков. Погребението му беше предшествано от близо седемчасово поклонение в църквата "Свети Николай Мирликийски Чудотворец" в Елин Пелин.

От 8 часа сутринта часове наред жители на Елин Пелин и съседните села дойдоха да си вземат последно сбогом с убития във вторник кмет. Да отслужи опелото в града дойде Знеполският епископ Николай.

Вече е изградена ясна представа за профила и характера на убиеца на кмета на град Елин Пелин – Янко Янков, каза в „Седмицата” на Дарик лидерът на партия „Социалдемократи” Александър Томов. Смятам, че убийството е на лична основа, допълни Томов.

Кметовете на Мусачево Методи Любенов и на Нови Хан Ангел Малчев казаха за Дарик, че не са разпитвани от полицията във връзка с убийството на кмета на Елин Пелин Янко Янков. Имали сме срещи с полицията, но на разпит не съм бил, нито са ме питали за данни по версии, по които работят, каза Любенов.

Кметът Янков беше застрелян със седем куршума в двора си в Мусачево. А около Нови Хан са горите, около които избухнаха скандали, след като собственикът на "Кремиковци" индиецът Прамод Митал поиска да купи 3300 декара от тях.