Полицията на крак за студентския празник - 8 декември. Хиляди униформени ще следят по курортите, в заведенията и на пътя, съобщава NOVA.

От „Студентски град" в София хиляди млади хора ще тръгнат към големите курорти в страната, за да отпразнуват 8 декември, а за да не се стигне до инциденти, МВР готви допълнителни мерки за сигурност.

Засилено полицейско присъствие ще има около всички дискотеки, барове и хотели, където празнуват студентите, а собствениците им вече са инструктирани от полицията как да реагират при проблем.

За студентите обратното броене до празника започна и вече стягат куфарите за курортите. За хотелите и дискотеките - също. Полицията ще е на крак навсякъде, където празнуват студентите. По пътя към курортите катаджии ще следят за пияни и дрогирани, както и за шофьори без книжка.

Курортите също са в очакване. Ако се стигне до задръствания по пътя, катаджиите ще регулират трафика ръчно и при нужда ще насочват студентите по обходни маршрути.

От 7 до 9 декември започват и специализирани полицейски операции, в рамките на които ще се следи и за продажба на акцизни стоки без бандерол и на стоки с неясен произход.

Източник: nova.bg