Стотици хора от цяла България почетоха паметта на Ангел Петров
Стотици хора от цяла България почетоха паметта на Ангел Петров / снимки: DarikNews.bg, Тина Ивайлова
Как се чувстват катунци година след размириците
56780
Как се чувстват катунци година след размириците
Бащата на Ангел Атанас Петров
Вуйчото на Ангел Веселин Христов
Майката на Павел Толев Райна
Приятелката на Павел Толев Радост
Футболни фенове
  • Как се чувстват катунци година след размириците
  • Бащата на Ангел Атанас Петров
  • Вуйчото на Ангел Веселин Христов
  • Майката на Павел Толев Райна
  • Приятелката на Павел Толев Радост
  • Футболни фенове

Стотици хора от цялата страна се включиха в мълчаливото шествие в Катуница в памет на Ангел Петров. 19-годишният младеж бе прегазен и убит на 23 септември м.г. от буса на Симеон Йосифов. Шофьорът ще лежи 18 години в затвора за убийството на момчето.

С цветя и свещи участниците в шествието преминаха през улиците на селото и стигнаха до лобното място на Ангел Петров, където сега се издига паметна плоча. Хората носеха плакат с надпис „Няма да забравим, няма да простим!”. Те спряха пред дома на Ангел, за да отдадат почит на близките му..

По рано през деня стотици жители на Катуница, хора от различни краища на страната и футболни фенове се събраха на гробищния парк в селото за панихидата в памет на Ангел. Засилено бе полицейското присъствие отново в цялото село. Следобед на стадиона в селото имаше демонстрации на клуба по карате киокушинкай „Тракия”, в който е тренирал Ангел. Те започнаха с минута мълчание в негова памет.

Стотици хора от цяла България почетоха паметта на Ангел Петров
netinfo

Много сълзи, тъжни спомени и хора търсещи справедливост. Така Катуница почете паметта на Ангел Петров. След панихидата на гробищата в селото приятелите на Ангел и близките му заявиха, че никога няма да простят и да забравят. Те продължават да твърдят, че убийството му е поръчково, а поръчителите му не са наказани.

Атанас Петров, бащата на Ангел, каза, че истинският убиец на сина му не е в затвора, но не знае къде е. Той благодари за подкрепата на хората от цяла България.

Вуйчото на Ангел Веселин Христов заяви, че е говорил дълго през цялата година и днес смята да не казва нищо. Той е категоричен, че знае кой е истинският убиец на племенника му.

Много тъжни спомени, спомням си всичко по минута, каза майката на Павел Толев - Райна, приятелят на Ангел ,който загина ден по-късно след като сърцето му не издържа. Убийците на Ангел не получиха справедливото наказание, сподели и приятелката на 19-годишният младеж Радост.

Футболни фенове от цялата страна се събраха на гробищата,  за да почетат паметта на двете момчета.

Панихида ще бъде отслужена и за Павел в понеделник, когато отново ще се проведе шествие.

Стотици хора от цяла България почетоха паметта на Ангел Петров
netinfo


Размириците срещу фамилията на ромския бос Цар Киро избухнаха на 23 септември 2011 г. След убийството на Ангел от приближени на Рашков последва искане фамилията му да бъде изселена. Местните хора въстанаха и започна унищожаване на имуществото на Кирил Рашков. След размириците в Катуница се проведоха редица протести в цялата страна.

Други новини от Пловдив