Стоян Миланов е новият шеф на „Пирогов”
Стоян Миланов е новият шеф на „Пирогов” / Sofia Photo Agency, архив
Стоян Миланов е новият шеф на „Пирогов”
60951
Стоян Миланов е новият шеф на „Пирогов”
  • Стоян Миланов е новият шеф на „Пирогов”

Доц. Стоян Миланов е новият директор на "Пирогов". Това съобщи заместник-министърът на здравеопазването доц. Минчо Вичев. Конкурсът за титулярния пост беше насрочен за 14 декември миналата година, след като здравният министър Десислава Атанасова освободи доц. Димитър Раденовски заради нарушения в работата му. До момента постът се заемаше временно от Миланов. Той е бил и единственият кандидат за директор на лечебното заведение.

Основното, което Стоян Миланов извежда на преден план в концепцията си, е преструктуриране на болницата като звена, каза заместник-министърът на здравеопазването Минчо Вичев. По думите му желанието на Миланов е да бъде въведена и нова система за медико-статистическа информация, която да спомогне да бъде създаден нов финансов ред в болницата. Стоян Миланов поема „Пирогов" с около 13 млн. лева дългове, каза заместник-министърът на здравеопазването: „Този човек трябва да бъде уважаван от хората в София за това, че се съгласи да поеме този пост. Много малко хора биха се съгласили да поемат такава болница в такъв етап от нейното развитие. Или трябва да си много глупав, или да си отговорен и да знаеш какво да правиш. Мисля, че този човек е подходящ".

Назначаването на доц. Стоян Миланов ще стане със заповед на министъра на здравеопазването, като срокът за това е тридневен.