Столичният кмет се похвали пред евродепутати
Столичният кмет се похвали пред евродепутати / снимка: БГНЕС

Спрените пари по европейските фондове, инфраструктурните проблеми и защитата на българските потребители са сред темите, коментирани по време на срещата на столичния кмет Бойко Борисов с депутати от Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите към Европейския парламент. Представители на комисията са на посещение у нас, за да се запознаят с българската политика за защита на потребителските права и позицията на страната ни по отношение на тази политика на европейско равнище.

  

Като пример за защита на българските потребители кметът Борисов е дал преизчисляването на януарските сметки за топлоенергия, без което софиянци щели да платят с 30-40 процента по-високи такси. Колкото до безвъзвратно загубените европари Борисов заяви:

 

„Помолихме отново за техния ангажимент, колкото по-бързо могат да възстановят плащанията в разплащателните агенции – по ФАР, по ИСПА, по САПАРД, защото и земеделците, и тютюнопроизводителите, и инфраструктурните ни проекти са много важни. Обясних им колкото тежко за София се отразява спирането на магистрала „Тракия” заради Северната дъга. На магистралите „Струма”, „Люлин”, защото не можем да изпълним ангажимента към „Княжево” да отведем тежкия трафик по „Люлин”. 

 

Проблемът със спрените европари ще бъде поставен и на срещата на върха на  Европейската народна партия през март, в която ще участва Бойко Борисов.