/ netinfo
Столичанин иска да съди Прокуратурата на Република България, Министерство на вътрешните работи и ОД на МВР-Пловдив за близо 19 млн. лева.
 
Мъжът е пуснал искова молба до съда за обезщетение за 150 000 лв. за неимуществени вреди, 655 000 лв., представляваща стойността на загубени вещи и 18 000 000 лв. обезщетение за пропуснати ползи.
 
Делото е разпределено на Окръжния съд в Кюстендил, пише "24 часа".
 
Ищецът обаче не е внесъл държавната такса и е поискал да бъде освободен. Окръжният съд му е дал указания да представи доказателства, касаещи доходите му и тези на неговото семейство, семейното му положение, здравословното състояние, трудова заетост, както ако е налице промяна в имущественото му състояние, то да се представи нова декларация, удостоверяваща към настоящия момент.
 
Вместо това обаче той е уточнил, че от посочените в исковата молба суми предявява само три частични искове за по 9990 лв. Тъй като новият размер е под 25 000 лв. делото е подсъдно на районен съд. Така с определение делото е изпратено на Софийски районен съд за продължаване на съдопроизводствените действия.