Стойчо Калоянов – Лудия остава в ареста
Стойчо Калоянов – Лудия остава в ареста / netinfo
Окръжният съд в Бургас остави за постоянно в ареста самообявилия се за наследник на Митьо Очите – Стойчо Калоянов по прякор Лудия.

Срещу 33-годишния Калоянов е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици. Съдът прецени, че има доказателства за авторство на извършените деяния и има опасност Лудия да се укрие.

Стойчо Калоянов беше задържан на 19 юли в семеен хотел в Равда, десет дни след като беше обявен за национално издирване. На 11 юли антимафиоти и полицаи задържаха седем от хората му и по-късно при обиските бяха намерени близо 700 таблектки амфетамин и екстази и 14 грама кокаин. Все още се издирва дясната ръка на Лудия – Страхил Господинов, двама от бандата са пуснати под гаранция, останалите петима са с мярка “задържане под стража”.

“Душа човек съм . Не съм толкова черен, въоръжен и опасен”, заяви Стойчо Лудия пред окръжния съдия Захарин Захариев. Според справката за съдимост на Калоянов, той вече има присъди за нанасяне на тежка телесна повреда. “Сбихме са с един приятел в едно заведение и той ме осъди”,обясни агресията си по предишния случай Калоянов.

Според показанията на приятелката му Катя Динева, която той нарече “съпруга”, Лудия често я биел, като преди това заключвал къщата. От разпитите на трима от неговите хора Калин Тодоров, Неделчо Стоянов, Желязко Шиников също обвиняеми за участие в престъпната банда, става ясно, че Калоянов ги държал със заплахи и физически тормоз.

Според показаният им Лудия искал да направи село Свобода център за организация подобна на албанската мафия. По данни от разследването по структура новата наркобригада е идентична с тази на Митьо Очите. За разлика от Димитър Желязков обаче, Лудия бил изключително подозрителен и не се доверявал дори на своите хора. Той оборудвал с камери къщата в селото, където живеел. Видеонаблюдение е имало и по домовете на подчинените му.

“Аз съм новия наркобос” – заявявал Стойчо пред приближените си. Групата на Лудия провеждала и наказателни акции спрямо други разпространители на наркотици, като са използвали различни форми на насилие – побои, заплахи, палежи. Калоянов е от с. Медово и има завършено основно образование.

Определението на съда може да бъде обжалвано в тридневен срок пред бургаския съд.

Други новини от Бургас