Стефан Данаилов е изпратил спешно писмо до столичния кмет
Стефан Данаилов е изпратил спешно писмо до столичния кмет / netinfo

Министърът на културата Стефан Данаилов е изпратил спешно писмо до столичния кмет Бойко Борисов заради съмнение за самоуправството на фирма „БВГ Синема” в района около Народния театър „Иван Вазов”.

Снощи от фирмата са изпратили на място техника и са разтоварили материали, с които да започне изграждането на ледена пързалка и коледни къщички пред главния вход на театъра. От ръководството на театъра сигнализират, че това не е било съгласувано с тях.

Директорът на Народния театър Васил Стефанов е изпратил тази сутрин писмо до министър Стефан Данаилов, в което разказва цялата история. От написаното става ясно, че снощи около 20:30 ч. в театъра е било донесено писмо без изходящ номер и дата, с което фирма „БВГ Синема” предлага на ръководството на Народния театър да одобри проект за изграждане на ледена пързалка и коледни къщички пред главния вход на театъра. Към предложението е била добавена и официално заверена скица от Дирекция „Архитектура и градоустройство”-София.

Час по-късно, без разрешение за това, е започнало разтоварването на материали за изграждане на съоръженията. След намеса на полицията е станало ясно, че между въпросната фирма и общината е сключен договор, в който стои подписът на кмета на община „Средец”.

От Народния театър категорично се обявяват против пространството пред главния вход на театъра да се използва за търговски цели и настояват столичният кмет незабавно да отмени подписания договор и да съдейства за извозването на разтоварените материали най-късно до 18 часа днес.