Старец стреля по крадци в новозагорско село, рани тежко единия
Старец стреля по крадци в новозагорско село, рани тежко единия / снимка: DarikNews.bg, архив

73-годишен дядо от новозагорското село Каменово е прострелял мъж от ромски произход, който се опитал, заедно с още трима мъже, да открадне овцете му. В Районно управление „Полиция”-Нова Загора е образувано досъдебно производство срещу дядото за причинена телесна повреда.

Говорителят на сливенската Областна дирекция на МВР Първолета Мандинска уточнява, че по първоначални данни в нощта на 7 срещу 8 април, около полунощ, 73-годишният мъж забелязал в стопанската си постройка четирима мъже да нахлуват в имота му. В обора той държал стадо от около 90 овце.

След като видял, че изнасят една от овцете, той е стрелял по мъжете със законно притежавана пушка. При инцидента е прострелян мъж на 24 години от котленското село Градец, който е настанен за лечение в областната болница на Сливен. Според информация от лечебното заведение, мъжът е в тежко състояние, настанен е в реанимация с прострелна рана в гърдите. Той е бил без лични документи, съобщил, че е от Градец.

За случая е уведомена Районна прокуратура-Нова Загора. Работата по случая продължава. Другите трима мъже са задържани в полицейския арест в Сливен за срок от 24 часа.

Още новини от Сливен