Станислав Балабанов
Станислав Балабанов / БТА
Ще изпратим покана за консултации към всички политически партии, с изключение на ГЕРБ. Това каза народният представител от ПГ на "Има такъв народ" Станислав Балабанов пред журналисти в кулоарите на парламента.

"Срещите ще се проведат тук в сградата на Народното събрание. Вече чисто административно ще излязат скоро часовете. Ще изпратим писма до всички политически партии с покана и предполагам, че в идните няколко дни ще се проведат тези срещи", допълни още Балабанов.

Вече е ясно: „Има такъв народ“ кани три партии на политически преговори

"Такъв е смисълът на демокрацията. Тези разговори е логично да се водят тук в най-представителната сграда - българския парламент. Надявам се политическите партии да приемат поканите ни и тук в идните дни да се проведат едни практични разговори в името на това България да има едно стабилно правителство и един стабилен парламент от тук нататък", каза още Балабанов.

Той заяви, че са длъжни да поканят всички с изключение на ГЕРБ, за да ги чуят. "Съобразяваме се както с общественото мнение на хората, така и с демокрацията. Такъв е смисилът на демокрацията, да водим конструктивни разговори, да чуем идеите им, да чуем идеите им, да изложим нашите, да ги обсъдим. Вече от там нататък всичко зависи от крайния резултат. Надявам се да бъде положителен", заяви още Балабанов.

Филип Станев от „Има такъв народ“ подчерта, че ГЕРБ няма как да бъдат поканени на такива разговори. По думите му всичко, което се е случило в обществения живот в последните 12 години, е по вина на ГЕРБ.