Станишев: Зад действията на СО стоят икономически интереси
Станишев: Зад действията на СО стоят икономически интереси / netinfo
Зад действията на Столичната община стои не толкова загриженост за здравето на хората, а икономически интерес. Това заяви премиерът Сергей Станишев, по повод сезирането на ЕК от страна на Столичната община за екологично замърсяване на София от „Кремиковци”.

Премиерът заподозря, че освен общо политически ПР, главният архитект на София – Петър Диков и кметът Бойко Борисов са водени и от икономически интереси. По този повод премиерът напомни, че е особено съмнително тяхното желание на мястото на „Кремиковци” катарски фонд да построи голямо сити. Стандартна практика на политическото явление ГЕРБ е да плюе България навсякъде. Когато иам донос срещу страната ни, някой плаща за него, допълни Станишев. Премиерът каза още, че има уверението на собственика на „Кремиковци” – Прамод Митал, че без съгласието на правителството няма да има сключена сделка за продажбата на комбината.

Изпълнителното бюро на БСП е обсъдило още отчета на президента. БСП винаги е подкрепяла застъпването на мажоритарния елемент, каза лидерът на партията Сергей Станишев. По думите му формираната днес работна група ще обсъди възможния пакет законодателни промени в избирателната система. Възможно е да бъде въведена и смесена избирателна система, пропорционална със засилен мажоритарен елемент или да се възприеме германският модел, допълни лидерът на БСП.

Според Станишев преди да се коментират думите на президента за свикване на референдум, юристите трябва да се произнесат дали това ще изисква конституционна промяна. Премиерът съобщи още, че Съвета на коалицията ще се събере след две седмици, за да обсъди актуализираната управленска програма с участието на министрите и председателите на парламентарните комисии.