Станишев: Ще бъдем безкомпромисни!
Станишев: Ще бъдем безкомпромисни! / netinfo
Премиерът Сергей Станишев обяви, че всички държавни институции ще действат безкомпромисно за защитата на сигурността на българите, правовия ред и законността. Министър-председателят извика на спешна среща на „Дондуков” 1 министърът на вътрешните работи Румен Петков и част от професионалното ръководство на МВР. Разговорът в кабинета на премиера беше предизвикан от покушението срещу бизнесмена Манол Велев.

По време на разговора, на който присъстваха директорът на Главна дирекция „Полиция” главен комисар Валентин Петров, шефът на столичната полиция Румен Стоянов и заместник-директорът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” Валери Николов, Станишев е обърнал внимание, че изключителна загриженост трябва да предизвиква показността на престъплението, извършено в центъра на столицата.

Манол Велев е лидер на една от национално признатите работодателски организации, участник в тристранния диалог, човек с дългогодишен сериозен бизнес и обществена дейност”, казал премиерът и настоял за активни действия за бързо разкриване на извършителите и причините за престъплението. Ръководството на МВР е докладвало за предприетите оперативно-следствени действия, както и за възможните версии. Румен Петков информирал Станишев, че главният прокурор Борис Велчев го е уверил, че прокуратурата не разполагала с преписки или досъдебни производства спрямо простреляния бизнесмен.