Станишев: Сертов представи достатъчно аргументи за Драшков
Станишев: Сертов представи достатъчно аргументи за Драшков / netinfo

Неспазването на законите и уронването на авторитета на ДАНС са сред причините за отстраняването на заместник-председателя й Иван Драшков, това обяви в кулоарите на парламента премиерът Сергей Станишев.

На премиера е бил представен доклад на председателя на ДАНС Петко Сертов с аргумента за нуждата от промяна в ръководството на агенцията.

Мога да изразя моето съжаление, защото г-н Драшков е професионалист, който се ползва с добър авторитет и в областта на националната сигурност има своя принос през последните години, но ситуацията е такава, че има високи окачвания към ДАНС, обясни още Станишев.

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов до 10 дни да разясни дали партията има близки предприемачи, които реализират големи строителни обекти в София, за това настоя Станишев в отговор на Цветанов, който изпрати писмо в прокуратурата със съмнения за финансирането на БСП.

Премиерът допълни, че ГЕРБ трябва да обясни дали партията има официални спонсори, сред които и големи предприемачи, реализиращи строителни и инвестиционни проекти на общински имоти. Преди тежката предизборна кампания БСП не се нуждае от вътрешни колизии, не това очакват членовете на БСП, така Сергей Станишев коментира публикации в печата, че Румен Петков има намерение да поиска оставката му от лидерския пост.