Станишев: Резултатите за БСП са под очакваните
Станишев: Резултатите за БСП са под очакваните / netinfo
Трябва да се формулират нови и ясни, реалистични, но амбициозни цели пред управлението, защото българите очакват повече след членството ни в ЕС. Това заяви премиерът и председател на Висшия съвет на БСП Сергей Станишев на първата пресконференция в НДК – на "Платформа европейски социалисти".

Резултатите за БСП на евровота са под очакваните, коментира още Сергей Станишев.

Според Станишев управляващата коалиция се е представила достатъчно стабилно и това дава основание да се продължи напред. Очевидно е обаче, че в някаква степен се реализира и вот на недоволство, но той не променя парламентарната среда и политическото пространство у нас, каза лидерът на БСП.

ДПС се представи силно, но това не дава основание за преструктуриране на властовите ресурси в правителството, каза още Станишев.

Председателят на Висшия съвет на БСП увери, че партията ще направи своя внимателен и обстоен анализ на самите избори, характера на кампанията и ще предприеме съответните действия. Според Станишев е налице нова силна опозиционна партия - ГЕРБ. На въпрос възможна ли е коалиция с ГЕРБ, Станишев отговори: "В политиката няма нищо невъзможно", но определи кампанията на ГЕРБ като негативна. ГЕРБ демонстрира идеологическа всеядност, коментира още Станишев и добави- засега не знаем какво представлява ГЕРБ като политическа сила.

В същото време Станишев отбеляза слабото представяне на евровота на десните политически сили.