Станишев: Решението на съда в Либия беше очаквано
Станишев: Решението на съда в Либия беше очаквано / netinfo

Знаете позицията на България за невинността на българските медицински сестри и тази на доктор Ашраф, и тя е много сериозно подкрепена с доказателства в това число с независими международни експертизи. Това каза министър-председателят Сергей

Станишев пред журналисти, помолен да коментира решението на Върховния касационен съд на Либия.

Решението на съда за нас беше очаквано, пък и целият ход на процеса досега не е изненада, добави Сергей Станишев. Той допълни: позитивно оценявам това, че е обявено от външния министър на Либия, че в понеделник ще се свика заседание на ВСС и след неговото решение това ще даде възможност действително да се изчерпат всички съдебни процедури и да се свърши тази агония и да се премине към политическо решаване на въпроса.

Министър-председателят каза още, че се надява в понеделник нещата да бъдат ясни. За стрелбата срещу Манол Велев тази сутрин премиерът коментира, че това е един безкрайно неприятен инцидент.

Чух се по телефона с Весела Лечева, това е едно нахално покушение от страна на организираната престъпност.

Премиерът допълни, че днес ще има среща с министъра на вътрешните работи Румен Петков, както и с професионалното ръководство на МВР и ще настоява пред тях максимално бързо да бъде разкрит извършителят на покушението.