Станишев: Плугчиева има мандат да уволнява
Станишев: Плугчиева има мандат да уволнява / cнимкa: Sofia Photo Agency
Един месец е много малко време да покажем на Брюксел, че в България се работи, но ние ще направим всичко необходимо, ще работим дори събота и неделя. Това заяви в Русе министър-председателят Сергей Станишев, който откри десетото юбилейно изложение за земеделска техника в РУ" Ангел Кънчев".

Сега е времето, когато трябва да се вложат максимално усилия, а аз съм убеден, че Брюксел ще забележи това, допълни още Станишев.

„Изискват се сериозни мерки от страна на държавата. Вече говорих с г-жа Плугчиева и тя има пълния мандат, ако са необходими персонални смени, по нейна преценка, да сменя там, където смята, че някой не си е свършил работата добре", каза Станишев. И допълни "Видяхме, че действително е имало много немърливо отношение към редица предварителни предупреждения. Те не са стигали до министрите, до министъра на финансите, до премиера и се оказва, че когато вече имаме един политически проблем, тогава трябва да гасим един много по-голям пожар."

Премиерът коментира и искането на опозицията за трети вот на недоверие. „Това, което ме боли най-много, като българин, гражданин на страната, не само министър-председател, е когато заради свои тесни, конюктурни, политически цели се оцапва целия образ на страната. Те какво си мислят – ще падне това правителство и ще бъдат те целите в бяло".

Други новини от Русе