Станишев открива мотосъбора на хълма Света гора
Станишев открива мотосъбора на хълма Света гора / netinfo

Министър-председателят Сергей Станишев пристига тази вечер във Велико Търново за откриването на Балкански мото-рок събор на хълма Света гора. Той ще подкара мощен мотор, за да се присъедини към хилядите рокери, дошли от целия Балкански полуостров.

Официалното откриване на събора, чието мото тази година е „Уважавай свободата", ще бъде с водосвет на хълма Света гора. След това събралите се ще видят аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина".

До късно през нощта на сцената на хълм Света гора ще свирят рокаджиите от румънската банда "Трупър", които са „подгряват” на концерти на "Айрън Мейдън". Към тях ще се присъединят и музикантите от "Ахат".

Премиерът ще се включи в почетната обиколка на Велико Търново в събота, когато хиляди рокери на мощни машини ще преминат по главните улици на града и ще се поклонят на гроба на цар Калоян в двора на църквата „Св. 40 мъченици".

В програмата, която ще продължи до неделя, са включени атрактивно каране на мотори и състезание на скоростна отсечка, надпиване с бира, пейнтбол, рицарски двубои и много рок-концерти.

20 тона бира и над 20 000 кебапчета са приготвили организаторите за събора.

До моторите няма да се допускат употребили алкохол, защото и тази година мотосъборът пропагандира толерантност на пътя и безопасно шофиране, казаха организаторите.