Станишев: Оставката е отчаян ход на Борисов
Станишев: Оставката е отчаян ход на Борисов / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Станишев: Оставката е отчаян ход на Борисов
61684
Станишев: Оставката е отчаян ход на Борисов
  • Станишев: Оставката е отчаян ход на Борисов

БСП няма да формира кабинет в този парламент. Това стана ясно на извънредна пресконференция на партията, в която лидерът й Сергей Станишев подчерта нуждата от формирането на служебен кабинет и срочни парламентарни избори. Станишев призова в рамките на деня всички парламентарно представени партии да декларират отказа си от участие във формиране на кабинет в рамките на този парламент.

Лидерът на БСП Сергей Станишев подчерта, че оставката на премиера Бойко Борисов е панически ход и това се доказало с неуспешните му действия вчера, в които се опитал да разиграе театър, идеята на който била предприемането на козметични промени в кабинета, с които ГЕРБ да остане на власт. Има три важни задачи, които служебното правителство трябва да изпълни, убеден е Станишев.

„Първата му задача е да се проведат що-годе честни, демократични избори, да има почтено преброяване на гласовете на българските граждани, за да има доверие в институциите, които ще бъдат избрани", каза Станишев. Според него втората спешна задача е разкриване на цялата истина за това управление. „Защото на много въпроси, на всички скандали, които се случваха през последните седмици и месеци, няма отговор. Няма отговор защо това правителство създаваше във всеки един сектор монополи", каза той. Третата задача на служебното правителство, която Станишев открои, е стабилизиране на бюджета.

Според Станишев нямало смисъл премиерът Бойко Борисов да се изкарва като жертва, тъй като жертвата в случая бил опозиционерът. Червеният лидер поясни, че има информация как от Министерския съвет се изнася документация, която ще бъде унищожена.