Станишев: НС не е трибунал по Савойския скандал
Станишев: НС не е трибунал по Савойския скандал / netinfo

Премиерът Сергей Станишев заяви по време на парламентарния контрол, че не приема парламентът да се превръща в трибунал, какъвто опит беше направен с предложението Народното събрание да излезе с декларация по Савойския скандал.

В отговор на въпрос на Евгени Чачев от ДСБ премиерът повтори позицията си, че скандалът, в който е замесено името на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски, не е приятен за образа на страната ни. Не ме радват и скандалът Сапио, кръгът Орион, Олимп, обстоятелството, че бивш премиер – Стефан Софиянски, е подсъдим, каза Станишев.

Той заяви, че изпитва болка от това, че в европейските медии България се споменава само с лошите новини. Станишев припомни реакциите на официалните държавни институции, на правосъдния министър, който обявил, че изнесените в медиите материали от прокуратурата я превръщат в Биг брадър. Не искам българският обществен живот да се превръща в Биг брадър, каза Станишев. Това, което аз мога да разбера от публикуваните стенограми, е, че Симеон Сакскобургготски нищо не е свършил, добави премиерът.

Станишев смята, че има основание да се поиска предоговаряне на сделката за магистрала „Тракия”. Ще се създаде работна група за предоговаряне на параметрите.

Това ли е защитата на образа на България – българският министър-председател да ни призовава да се снишим, докато отмине бурята, запита зам.-председателят на ДСБ Веселин Методиев.