Станишев не изключва предсрочни избори
Станишев не изключва предсрочни избори / снимка: Sofia Photo Agency

Премиерът Сергей Станишев не изключи възможността да се стигне до предсрочни избори, ако в парламента няма достатъчно подкрепа следващата седмица, когато се очаква гласуването на промените в кабинета. Това той коментира след заседанието на Министерски съвет. Станишев съобщи още, че стартират преговорите в тройната коалиция. Той добави, че и през деня, и непрекъснато политиците от коалицията разговарят помежду си.

Чувам различни интерпретации и заявления в различни политически сили по отношение на предсрочните евентуални избори, каза още премиерът. По думите му, при липса на достатъчна парламентарна подкрепа за едно правителство и една политика, се отива на предсрочни избори.

Станишев призна, че заради появилите се търкания в коалицията напоследък, вероятно разговорите за структурни и персонални промени ще отнемат няколко дни. Това зависи от конструктивизма на трите партии в управляващата коалиция, след тези търкания, които се появиха, допълни Сергей Станишев.

Премиерът потвърди, че преговорите стартират едва днес, тъй като вчера трите партии е трябвало да излъчат преговорните си екипи.