Станишев: Не е вярно, че няма разкрити убийства
Станишев: Не е вярно, че няма разкрити убийства / Снимка: Sofia Photo Agency
Нужни са повече усилия и резултати в борбата с организираната престъпност, особено в случаите с обществен интерес. Това заяви министър-председателят Сергей Станишев по време на парламентарния контрол.

Не е вярно, че няма разкрити убийства – те са повече от 20, посочи Станишев в отговор на въпрос на депутата от ДСБ Атанас Атанасов. По думите му обаче, са необходими още усилия.

Премиерът припомни убийството на банкера Емил Кюлев сред неразкритите случаи от особен обществен интерес. Не мога да приема логиката и внушението, че щом се правят покушения срещу смятани за близки до властта хора, тя е част от тази структура, посочи Станишев.

Организираната престъпност търси дестабилизация на страната, въпросът е кой е заинтересован от това и какво цели, попита Станишев. На репликата на Атанас Атанасов, че предлаганата Агенция за сигурност е директно признание за провала на правителството в борбата с престъпността и вместо така да се ограничава министъра на вътрешните работи, е по-ефективно Румен Петков да бъде сменен, Станишев каза, че идеята за агенцията няма отношение към политически ограничения на който и да е министър от кабинета.