Станишев: Не бих позволил ДАНС да се ползва за следене на журналисти
Станишев: Не бих позволил ДАНС да се ползва за следене на журналисти / Sofia Photo Agency
Министър-председателят Сергей Станишев каза, че не би позволил Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) да се използва за контрол на журналисти. В кулоарите на парламента премиерът уточни, че конкретната информационна папка е създадена заради изтичане на класифицирана информация от агенцията.

„Никой сериозен журналист не би могъл да отрече, че в България има реална свобода на медиите", категоричен беше Станишев. Той не смята, че скандалът с ДАНС има връзка с предстоящия конгрес на БСП.

Относно статута на Алексей Петров в агенцията, Станишев коментира, че той по дефиниция не може да има влиянието, каквото има. Интересно е, че хора, които го взеха в службата като служител, днес най-много го критикуват, посочи той.

Станишев декларира, че вярва в преценката на председателя на агенцията Петко Сертов за това кой служител може да бъде полезен в борбата с организираната престъпност. Той отново каза, че скандалът с ДАНС цели да дискредитира агенцията, защото не се знае кой ще е следващият обект на работата й.