Станишев лъже според ДСБ
Станишев лъже според ДСБ / Sofia Photo Agency
Демократи за силна България” определиха като предизборна лъжа твърденията на премиера и лидер на БСП, че социалистите са изпълнили голяма част от обещанията, дадени през 2005 година.

Заместник-председателят на ДСБ Веселин Методиев изрази учудването си от „тази ярка, нагла, предизборна лъжа”. Водачът на листата на тъмносините за евровота Константин Димитров определи като цинично поведението на Сергей Станишев седмица след като мнозинството в парламента отхвърли предложените от ДСБ законодателни промени за увеличение на пенсиите със задна дата от 1 март с около 30 на сто. Пенсиите от средата на 2005 година и към днешна дата с 1% по-малко, като се отчете инфлацията, отбеляза Димитров и припомни, че в началото на мандата си социалистите са обещали два пъти годишно увеличаване на доходите от труд, съобразено с ръста на Брутния вътрешен продукт и инфлацията.

БСП обеща да въведе в експлоатация минимум 392 км нови магистрали, а досега са пуснати само 50 км, започнато от предишните министерства, констатираха още тъмносините.