Станишев иска разследване на появилата се информация, че е агент на ДС
Станишев иска разследване на появилата се информация, че е агент на ДС / снимка: Sofia Photo Agency, архив

В социалните мрежи се появи непотвърдена информация, уличаваща лидера на БСП Сергей Станишев в сътрудничество на Държавна сигурност като агент „Московеца". Източникът на факсимилето не беше обявен.

Станишев категорично опроверга слуховете и заяви, че ще сезира прокуратурата. „Ще поискам прокуратурата да разследва кой е изготвил фалшификата, че съм сътрудничил на бившата ДС и го e пуснал в публичното пространство", заяви в съобщение до медиите лидерът на червените.

Той припомни, че вече е проверяван от необходимите органи за принадложност към Държавна сигурност. "Държа да припомня, че вече съм проверяван от Комисията по досиетата в качеството ми на кандидат-депутат за 41-во Народно събрание, а освен това съм проверяван и като премиер за принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност. Очаквам Комисията по досиетата за пореден път да се изкаже по въпроса, дали съм имал принадлежност към бившата ДС", заяви още Станишев, цитиран от БГНЕС.

По думите му разпространената фалшива информация е конкретен пример за черен пиар, насочен срещу политическия опонент и опит за манипулация на българските избиратели.

"Припомням, че в коментар за досието "Буда" бившият премиерът Бойко Борисов се обърна към журналистите: "Ако искам, това, което са направили, аз мога да ви го спретна на всичките". Очевидно Борисов е имал предвид не журналистите в България, а мен", заяви категорично лидерът на БСП.