Станишев: Десницата тества управляващите
Станишев: Десницата тества управляващите / снимка: Sofia Photo Agency, Камелия Атанасова

Десницата ще се опита да тества стабилността на управляващото мнозинство, но няма да успее. Така премиерът Сергей Станишев коментира намерението на опозицията да внесе вот на недоверие към кабинета за корупция по високите етажи на властта.

Без да цитира ГЕРБ, Станишев изрази недоумение, че с този вот парламентарната опозиция ще обслужи чуди интереси, на партии, които са извън Народното събрание. И най-малкото ДСБ има интерес от предизвикването на предсрочни избори. Работата на опозицията е да внася вот на недоверие, но когато ДСБ и ОДС го правят на тема корупция, е малко дразнещо от гледна точка на морала, каза още премиерът. Той припомни, че управлението на десницата е било едно от най-корумпираните.

Министър – председателят проведе телефонен разговор с новоизбрания сръбски президент Борис Тадич. По време на разговора е била обсъдена европейската перспектива на Сърбия. Разговорът е бил по инициатива на Тадич. България много ясно и категорично подкрепя усилията на Сърбия за присъединяване към ЕС, каза още Станишев.