ССД: Беронов да води дясното и след изборите
ССД: Беронов да води дясното и след изборите / netinfo

ССД категорично подкрепя председателя на Конституционния съд Неделчо Беронов за общ кандидат-президент на десницата, стана ясно след среща на ръководството на партията с номинирания от ДСБ.

Лидерът на ССД Стефан Софиянски коментира пред Дарик, че позициите на свободните демократи и Неделчо Беронов са били общи относно необходимостта от предсрочни парламентарни избори, от нова Конституция и свикване на Велико Народно събрание, а също и записване в новия основен закон на по-голяма независимост на местното самоуправление.

„Това, което за нас беше най-важно е, че Беронов се съгласи да поеме обединяваща позиция за дясното и след президентските избори”, каза Софиянски. „Става ни шеф на всичките”, пошегува се той. ССД няма номинация за кандидат за вицепрезидент.

Предстоят срещи на Беронов с ВМРО и ЗНС на Стефан Личев. Досега от 9-те десни партии, които преговарят за единна кандидатура – 3 категорично застават зад председателя на Конституционния съд– ДСБ, СДС и ДП.

БЗНС-НС замрази участието си в разговорите, а земеделците на Георги Пинчев смятат кандидатурата на Беронов за неизбираема. И двете организации ще търсят срещи с ГЕРБ на Бойко Борисов.