Срути се погледна площадка на ул. „Аврам Гачев” в Габрово
Срути се погледна площадка на ул. „Аврам Гачев” в Габрово / снимки: DarikNews.bg, Габрово

Една от терасите на крайречната улица "Аврам Гачев" в Габрово се срути. Инцидентът стана през миналата нощ - само месец след като улицата е реконструирана. Няма пострадали хора.

Кметът на Габрово Таня Христова определи срутването на погледната площадка на крайречната улица в Габрово като прецедент, който е изключително неприятен. Тя пое отговорността в качеството си на кмет, но подчерта, че абсолютно всички, ангажирани с проекта - от неговата подготовка, изпълнение на строителни дейности, контрол и приемане са отговорни за случилото се. Предстои да бъде изготвена техническа експертиза, която да провери проектното решение, качеството на вложените материали, изпълнението. За целта ще бъдат привлечени външни специалисти.

Срути се погледна площадка на ул Аврам Гачев в Габрово
netinfo

За да се гарантира сигурността на хората, останалите две погледни площадки ще бъдат обезопасени, като за момента няма никакви притеснения за тях. За случилото се и за предприетите действия ще бъде информирано Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщи кметът. Всички, ангажирани с този проект, са служители на Общината. По думите на кмета изпълнителите не са оставяни без контрол.

Таня Христова бе категорична, че виновните ще си понесат наказанието. Представителите на изпълнителя на строително-ремонтните дейности обединение "МТБ Габрово", включващо три софийски фирми, са категорични, че са реализирали стриктно проектното задание, в което не са имали съмнения, има арматура и са вложили качествени материали. Нямат обяснение на случилото се. Най-вероятно още утре ще започнат възстановителните работи за сметка на изпълнителя.

Улицата е реконструирана по проект, финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013. Общата стойност на договора възлиза на 3 954 375,61 лв., от които 217 570,80 лв. са средства на Община Габрово. Официалното откриване на обекта бе преди около месец.

Срути се погледна площадка на ул Аврам Гачев в Габрово
netinfo

Други новини от Габрово