Срути се мост над река Струма край село Рибник
Срути се мост над река Струма край село Рибник / снимка: DarikNews.bg, Благоевград
Зам. областният управител Бисер Михайлов
53745
Зам. областният управител Бисер Михайлов
Областният управител Костадин Хаджиагев
Министътът на регионалното развитие Лиляна Павлова
  • Зам. областният управител Бисер Михайлов
  • Областният управител Костадин Хаджиагев
  • Министътът на регионалното развитие Лиляна Павлова

Мост на река Струма при разклона за село Рибник, малко преди Петрич, се срути. Това съобщи областният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев.

„От придошлите води устоите на моста са поддали и съоръжението се е разцепило на две. Ситуацията не е добра”, коментира пред Дарик той.

Мостът, който е на повече от 30 години, се е срутил към 9.00 ч. тази сутрин, каза заместник областният управител Бисер Михайлов. Той координира на място действията с екипи на Гражданска защита, Пожарната служба, ДАИ и КАТ-Пътна полиция.

В момента на срутването там са се движели няколко леки автомобила. Една кола е паднала в реката, няма жертви и пострадали. Регионалният министър Лиляна Павлова подчерта, че шофьорът е изваден и е в добро състояние. При инцидента няма жертви. С пострадалия е разговарял психолог.

Все още се издирва автомобилът. Доста високи са водите на реката, което затруднява издирването, каза Михайлов.

Екипи на Агенцията „Пътна инфраструктура” са направили оглед на срутения мост, съобщи министърът на регионално развитие Лиляна Павлова след заседанието на Министерския съвет. По думите й причината за срутването на моста не е силното земетресение от 22 май. Тя добави: „Има преливане на река Струма. Реката е влачила много тежки дървета, които са били с голяма скорост, отнесли са моста. Вече е изграден и направен обходен маршрут, няма населени места без достъп".

След предприетите неотложни спешни мерки, предложението на заместник-областният управител на Благоевград е в най-кратки срокове да започнат ремонто-възстановителните работи: „Създадена е необходимата организация от страна на КАТ-Пътна полиция с патрули, разположени при Мамин Колю, при Марикостино на обходните маршрути. Сложени са и необходимите количества инертни материали, за да бъде ограничен напълно достъпът до разрушения мост".

Движението по посока от София към Петрич се извършва през моста между Сандански и село Вълково. Движението от ГКПП Кулата към Петрич е пренасочено през село Тополница. Затворен за движение е и третокласният път Делчево - Петрич, обходният маршрут е през Марино поле и Марикостиново.

Новини от Благоевград