СРС ще гледа дело срещу Христофорос Аманатидис - Таки
СРС ще гледа дело срещу Христофорос Аманатидис - Таки / netinfo

100-тен състав на СРС, с председател Георги Ушев, днес от 10.00 ч., в зала 3, ще разгледа в четвърто заседание наказателно дело от общ характер, заведено срещу Христофорос Никос Аманатидис - Таки, обвинен за нанасяне на средна телесна повреда.

Обвинителният акт твърди, че на 21 ноември 2001 г. в София, Аманатидис е причинил средна телесна повреда на Недко Балабанов, която е довела до мозъчно сътресение и трайни затруднения при дъвченето и говоренето на пострадалия. Обвинението сочи още, че Балабанов се намирал пред апартамента на брат си на бул. „Пушкин”, заедно със свидетеля Георги Пехливанов, когато срещу тях застанал обвиняемия Аманатидис. Той разменил няколко реплики с пострадалия и му нанесъл удар с ръка в лявата част на челюстта. Мъжете, които придружавали нападателя също нанесли множество ритници на Балабанов. След побоя се отдалечили. По делото показания ще дадат показания 17 свидетели и 5 вещи лица. Мярката за неотклонение на подсъдимия е „парична гаранция” в размер на 500 лв.

Първото заседание по делото бе 31 януари тази година. Ход на делото не бе даден и процесът бе отложен, защото подсъдимият не е могъл да се яви в зала по здравословни причини, а е изразил чрез адвоката си изрично желание лично да участва в производството. Следващото заседание от 18 май тази година е отложено поради нередовно призоваване на пострадалия Балабанов и голяма част от свидетелите, както и поради втори болничен лист, представен от подсъдимия.

На третото заседание е даден ход на делото и е разпитан един свидетел. Делото е отложено, поради неявяването на останалите свидетели.