Сроковете за плащане на глобите на КАТ - основен проблем
Сроковете за плащане на глобите на КАТ - основен проблем / netinfo
Основната пречка при събиране на приходите от глоби на КАТ е липсата на срокове за плащане. Това обясни в предаването „Денят” на Дарик Румяна Георгиева, член на Сметната палата.

Според отчет на Сметната палата за приходите от дейността на КАТ, доброволно са платени само 6% от наложените от „Пътна полиция” глоби от януари до края на месец септември миналата година.

Според доклада на Сметната палата друг основен проблем е липсата на координация между Министерството на финансите, НАП, Агенцията за държавни вземания, Министерството на вътрешните работи. Предприетите досега мерки не водят до необходимите резултати, категорична бе Румяна Георгиева.

Марин Раковски от КАТ – „Пътна полиция” коментира от своя страна, че липсва сериозно и реално изпълнение на наложените наказания. Според него е необходимо въвеждане на централизирана пътна система.

Не „Пътна полиция” обаче трябва да събира глобите, обясни Раковски. Пътна полиция установява нарушенията, а събираемостта следва да бъде пренасочена към други органи, обобщи той.