Срещата Борисов - Путин ще е на 1 септември в Гданск
Срещата Борисов - Путин ще е на 1 септември в Гданск / снимкa: Sofia Photo Agency

Премиерът Бойко Борисов и руският му колега Владимир Путин ще се срещнат в полския град Гданск на 1 септември, съобщиха от правителствената пресслужба. Двамата премиери ще участват в мероприятията по повод 70-та годишнина от началото на Втората световна война. 

На церемонията пред Паметника на героите на Вестерплате ще бъдат още президентът на Полша Лех Качински, премиерът Доналд Туск, германският канцлер Ангела Меркел, премиерът на Швеция Фредрик Рейнфелд, чиято страна е ротационен председател на Европейския съюз, правителствени и други високопоставени ръководители на европейски държави.

Във водената от премиера Борисов делегация са министърът на външните работи Румяна Желева, посланикът ни в Полша Иван Найденов, началникът на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова, външнополитическият съветник Радослав Точев и др.

Борисов и Путин проведоха вчера телефонен разговор, в който са обсъдили проекти, по които двете страни са партньори - например газопровода „Южен поток", петролопровода „Бургас - Александруполис" и строежа на АЕЦ „Белене".