Среднощен екшън в Търговище, задържаха двама, точили гориво
Среднощен екшън в Търговище, задържаха двама, точили гориво / снимка: Impact Press Group, архив
Среднощен екшън в Търговище, задържаха двама, точили гориво
61175
Среднощен екшън в Търговище, задържаха двама, точили гориво
  • Среднощен екшън в Търговище, задържаха двама, точили гориво

След среднощен екшън и преследване в Търговище са задържани двама мъже, за които  бе установено, че от фирмен камион са източили над 150 литра дизелово гориво. Крадците са познати на полицията и имат богати криминални досиета.

Около 2.30 ч. тази нощ полицаи, които патрулирали на бул. „Александър Стамболийски” в Търговище забелязали, че автомобил с варненска регистрация прави необичайни маневри и с мръсна газ се отдалечава от мястото, където била спряна полицейската кола. Служителите на реда преценили, че водачът на автомобила цели да избегне среща с автопатрула. Полицаите започнали преследване по улиците на Търговище. Гонената кола била настигната и принудена да спре в центъра на града след около 2 км преследване.

При извършената проверка в багажника на колата били намерени 150 л дизелово гориво, разпределено в туби. Водачът и спътникът му не могли да дадат логично обяснение за произхода на нафтата.

След задържането на мъжете, за тях било установено, че са познати на полицията и имат богато криминално минало. 24-годишният мъж от село Тополи, варненско, има 45 заявителски материала за извършени престъпни деяния, 16 криминалистически регистрации и две присъди. Другият задържан - 29-годишен от Варна, е с четири криминални регистрации и 8 регистрирани заявителски материала за извършени от него престъпления.

След проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, са двамата са извършили кражбата на горивото около 01,30 ч на същата дата от паркиран в кв. „Запад” на  Търговище товарен автомобил „ДАФ ХД-430”" - фирмена собственост. След изтичане на 24-часовия срок на полицейското задържане по-младият от арестуваните е приведен в Областно звено „Изпълнение на наказанията” с наложена с постановление на прокурор мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

По случая е образувано досъдебно производство.