Спряха взривяването на бившата тютюнева фабрика  в Плевен
Спряха взривяването на бившата тютюнева фабрика в Плевен / netinfo

Плевенската окръжна прокуратура спря предвиденото взривяване на сградата на бившата тютюнева фабрика в Плевен, на мястото на която ще бъде построен търговско-развлекателен комплекс MOLL. Назначена е проверка, която да установи дали всички обитатели в съседните сгради са били уведомени по законовия ред.

Всички собственици на жилища в радиус от един километър са уведомени лично, твърди Тодор Грамов, представител на собствениците на обекта. От фирмата, която е наета да взриви сградата “Строителство и възстановяване” заявиха, че ще подадат обратен сигнал в прокуратурата, защото спирането на взривяването създава потенциална опасност за квартала. Цялата шестетажна постройка с разгърната площ от 4000 кв.м. е минирана в 2000 точки и ако взривовете престоят, може да има навлажняване или да възникнат други проблеми, затова с всеки изминал час обектът става все по-опасен за живота на хората, твърдят от фирмата.

Препоръчително е взривяването на сградата да стане в съботен ден рано сутрин, когато районът е най-обезлюден, но при създадената ситуация ще се наложи това да стане в работен ден, категорични са от “Строителство и възстановяване”.