Спряха търга за имотите на Мишо Бирата
Спряха търга за имотите на Мишо Бирата / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Насроченият търг на имотите на покойния бизнесмен Михаил Михов, известен като Мишо Бирата, не се състоя. Причината е, че публичната разпродажба беше спряна от банката, която първоначално поиска запор на имуществото заради необслужван кредит на стойност 6 млн. лв. от "Хотел мениджмънт" АД.

Търгът на 70-те имота, оценени на около 10 милиона лева, беше възложена на частен съдебен изпълнител в Русе.

Сред имотите са бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарка "Липник" и хотел "Дунав", който се намира в центъра на Русе.

47-годишният тогава президент на баскетболната ни федерация беше открит мъртъв в стая в хотел в Правец преди година. Тялото на Михаил Михов било намерено от камериерка, която почиствала. В първите часове след смъртта на бизнесмена се появиха информации, че има вероятност инфарктът на Михов да е провокиран. В последствие те бяха опровергани от полицията. Мишо Бирата нашумя при скандала с подслушването на Ваньо Танов. В телефонен разговор между Бойко Борисов и Танов, който прокуратурата обяви за фалшифициран, премиерът казва, че е поел ангажимент "да не се закача" Михов, който за разлика от Георги Първанов иска да спази.